Juffrouw Helma

helma.stuve@movare.nl 045-5452168

Mijn naam is Helma en ik werk inmiddels al 16 jaar met veel plezier in het onderwijs bij onderwijsstichting Movare.

Sinds 2018 ben ik werkzaam op basisschool De Diabolo. Een school die volop in ontwikkeling is want onderwijs is voortdurend aan verandering onderhevig.

Open durven staan voor veranderingen past helemaal bij mij en dat wil ik graag delen met kinderen, ouders en collega's.

In mijn klas streef ik naar rust, veiligheid, voorspelbaarheid en gezelligheid. Een fijne sfeer is een voorwaarde om tot leren te komen. Ik geef veel complimenten en kan ontzettend genieten van de stralende gezichten die ik dan zie.
Leerlingen verschillen van elkaar. Zij hebben hun eigen kenmerken en talenten en een eigen leerstijl. Ook verschillen leerlingen in hun behoeften, bijvoorbeeld hun behoefte aan instructie of hun ondersteuningsbehoeften bij het zelfstandig werken.
Het formuleren van realistische doelen en optimistisch zijn, zijn essentiële aspecten in het onderwijs die kinderen kunnen laten ‘bloeien’. Mijn wens is dat ieder kind met plezier naar school gaat en dat wij samen ‘onze kinderen’ kunnen voorbereiden op de toekomst, met aandacht voor elkaar.

Naast mijn functie als groepsleerkracht ben ik ook taalspecialist en wil ik graag bijdragen aan de schoolontwikkelingen ten aanzien van het taalonderwijs.

In mijn vrije tijd houd ik van lezen, wandelen, lekker eten, reizen en geniet ik volop van mijn twee dochters.